SUMMER SALE: 20% korting op geselecteerde behangprints en muurstickers met code SUMMER24

Persbericht: Roomblush zet in op gerecycleerd kinderbehang

Persbericht: Roomblush zet in op gerecycleerd kinderbehang

Tielt, 27 maart 2023

Roomblush lanceert haar eerste gerecycleerde behangcollectie, Roomblush Recycled. Het Belgische behangmerk, dat dit jaar 10 kaarsjes uitblaast, gaat zo een stap verder in haar ambitie voor duurzame muurdecoratie. 

Sinds haar opstart in 2013 zet Roomblush sterk in op duurzaamheid. Het behangmerk produceert elke rol behangpapier lokaal, in België, en op bestelling. Door geen stock aan te leggen en enkel te produceren wat klanten aankopen, vermijdt Roomblush het onnodig verloren gaan van grondstoffen.  In de standaard behangcollectie vind je meer dan 150 hippe designs voor kinderen, geprint met duurzame toner op FSC-gecertificeerd vliesbehang. Het behang is PVC-vrij, geurloos en veilig voor de gezondheid van groot en klein.

Het behangmerk gaat nu een stap verder en lanceert Roomblush Recycled, een behangcollectie gemaakt van duurzame papiervezels i.e. papiervezels verkregen uit hoogwaardig gerecycleerd papier en duurzaam geteelde cellulosepulp. Deze vezels en pulp zorgen voor een subtiele spikkel in het papier, net zoals bij een gerecycleerde envelop of briefpapier. Duurzame UV-gel inkt waarborgt de kwalitatieve afwerking van het design op het gerecycleerde papier. De eerste collectie bestaat uit 4 frisse behangprints geïnspireerd op onze fauna en flora. Duik in de magische (w)onderwaterwereld met het Mermaids behang of slaap tussen de panda’s met het (ge)wilde Panda behang. 

Over Roomblush

Roomblush maakt deel uit van Grandeco Wallfashion Group, al meer dan 40 jaar een klinkende naam in de behangsector. Een duurzame toekomst, daar zet Grandeco graag z'n schouders onder door innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen te creëren. Voor de Roomblush Recycled collectie steunt Roomblush op de kennis en ervaring van het moederbedrijf.

Deze artikels interesseren je misschien ook

Duurzaam behang: maak kennis met Roomblush Recycled

Duurzaam behang: maak kennis met Roomblush Recycled

Hoog op je verlanglijstje: je kinderkamer of favoriete ruimte eigenhandig omtoveren tot een droomdecor. Je ideale plaatje, hoe ziet dat eruit?Als je denkt aan:✔️ Creatieve prints✔️ Behang dat zorg draagt voor de planeet✔️ Papier dat je makkelijk aanbrengt en verwijdertDan is de Roomblush Recycled collectie voor jou. Je ontdekt leuke designs die je nergens anders vindt, verpakt in duurzaam behangpapier.

Lees meer about Duurzaam behang: maak kennis met Roomblush Recycled
Spotted: 3 kindermerken die volop gaan voor duurzaamheid

Spotted: 3 kindermerken die volop gaan voor duurzaamheid

Tijdens ons bezoek aan de Maison et Objet beurs in Parijs, vonden we een aantal geweldige duurzame merken die je misschien interesseren. Hieronder een kleine samenvatting waarom we van deze merken houden!

Lees meer about Spotted: 3 kindermerken die volop gaan voor duurzaamheid
close