Spotted: 3 kindermerken die volop gaan voor duurzaamheid

Spotted: 3 kindermerken die volop gaan voor duurzaamheid

Tijdens ons bezoek aan de Maison et Objet beurs in Parijs, vonden we een aantal geweldige duurzame merken die je misschien interesseren. Hieronder een kleine samenvatting waarom we van deze merken houden!

Voor Nobodinoz begint het veranderen van de wereld in de kindertijd. Het decoratiemerk voor kinderen en volwassen vindt zijn oorsprong in zowel Frankrijk als Spanje. Hun website omvat alles wat je nodig hebt om een cocooning ruimte te creëren voor jouw kinderslaapkamer.

De kwaliteit van de materialen, de knowhow en het traditionele vakmanschap zijn drie centrale factoren waaraan ze waarde hechten. Hun DNA is het helpen creëren van een betere toekomst voor jouw kinderen. Met als boodschap dat je hun producten van generatie op generatie kan doorgeven. Daarnaast zijn ook alle producten uit het assortiment milieuvriendelijk wat ze via een circulaire infographic aantoonden op de beurs in Parijs.

Instagram: @nobodinoz

Nobodinoz | Kids | Roomblush.com


Wigiwama vult het rijtje aan als favoriete merk. Dit minimalistische designmerk uit Letland helpt ouders om comfortabele en rommelvrije ruimtes op een speelse manier te creëren. Hoe? Ze maken comfortabele zitzakken om de verbeelding van je kleintjes aan te moedigen. Wigiwama gelooft dat een beetje speelse nieuwsgierigheid moet worden toegevoegd om kinderen volledig van hun ruimte te laten genieten. Design en educatie gaan dan ook hand in hand.

Alle producten worden geproduceerd in Letland. De stoffen worden gekocht, geverfd en bedrukt in Europa. Hun productieketen is dus kort en dit stelt hen in staat om de CO2-uitstoot door transport te verminderen. Wat de materialen betreft, geven ze de voorkeur aan stoffen van biologisch katoen en gerecycleerd textiel. De vermindering van plastic is zeer belangrijk voor Wigiwama, waarvoor ze verschillende acties uitvoeren. Denk hierbij aan kartonnen dozen, verf op waterbasis, gerecycleerd plastic...

Benieuwd naar al hun producten? Ontdek hier hun volledige assortiment. 

Instagram: @wigiwama

Wigiwama | Kids | Roomblush.com

Als laatste stellen we graag Observe voor. Een Frans merk dat educatieve en ecologisch verantwoorde materialen maakt voor jouw kleintjes. Gebaseerd op alternatieve pedagogie om speelgoed te ontwikkelen. Kinderen leren op die manier bij terwijl ze plezier hebben. Alle producten worden ontworpen en vervaardigd in Frankrijk. Ze zijn niet alleen 100% lokaal, maar ook upcycled omdat hun producten gemaakt zijn van gerecyclede materialen en stoffen. Zelfs hun verpakking bestaat uit hergebruikte kartonnen dozen. Aarzel niet om hun website te bezoeken, je vindt er geweldig speelgoed voor jouw kinderen, neefjes, nichtjes... 

Instagram: @observe.montessori

 Observe | Kids | Roomblush.com

 Duurzaam | Kids | Roomblush.com

 

Deze artikels interesseren je misschien ook

Persbericht: Roomblush zet in op gerecycleerd kinderbehang

Persbericht: Roomblush zet in op gerecycleerd kinderbehang

Tielt, 27 maart 2023 Roomblush lanceert haar eerste gerecycleerde behangcollectie, Roomblush Recycled. Het Belgische behangmerk, dat dit jaar 10 kaarsjes uitblaast, gaat zo een stap verder in haar ambitie voor duurzame muurdecoratie.  Sinds haar opstart in 2013 zet Roomblush sterk in op duurzaamheid. Het behangmerk produceert elke rol behangpapier lokaal, in België, en op bestelling. Door geen stock aan te leggen en enkel te produceren wat klanten aankopen, vermijdt Roomblush het onnodig verloren gaan van grondstoffen.  In de standaard behangcollectie vind je meer dan 150 hippe designs voor kinderen, geprint met duurzame toner op FSC-gecertificeerd vliesbehang. Het behang is PVC-vrij,...

Lees meer about Persbericht: Roomblush zet in op gerecycleerd kinderbehang
Rebecca deelt haar professionele interieurervaring met Roomblush

Rebecca deelt haar professionele interieurervaring met Roomblush

Wist je dat je als professional ook terecht kan bij Roomblush? Rebecca van Scherp Interieur neemt je mee bij haar creatief interieurproject. Startend met een moodboard, waarbij de Roomblush stalenbox van pas komt om uiteindelijk het passende behang te kiezen uit ons ruime assortiment. Keuze uit meer dan 150 behangdesign al dan niet met maatwerk, maar ook muurstickers en verf. Ontdek Rebecca haar ervaring en verzilver net als haar jouw exclusieve en professionele korting.

Lees meer about Rebecca deelt haar professionele interieurervaring met Roomblush
close