SUMMER SALE: 15% korting op geselecteerde behangprints en muurstickers met code SUMMER24

10 jaar Roomblush: 10 vragen aan oprichtster Eline

10 jaar Roomblush: 10 vragen aan oprichtster Eline

Roomblush bestaat 10 jaar! Voor deze gelegenheid stelden wij 10 vragen aan oprichtster Eline. Zij startte het Roomblush-avontuur in oktober 2013. Laat haar visie je alvast inspireren.

Waar komt je passie voor interieur en styling vandaan? 

Dat heb ik al heel lang eigenlijk. Het cliché van je jeugdkamer maandelijks veranderen was hier van toepassing. Ook op kot had ik altijd wel ideeën. Mijn maandbudget ging op aan CASA-bezoekjes, één van de enigste betaalbare deco- en interieurwinkels in die tijd (we spreken hier over 2002).

Mijn passie stond ook voorop bij het maken van een studiekeuze. Ik twijfelde tussen architectuur en grafische vormgeving. Omdat ik technisch en wiskundig niet zo sterk was, werd het grafische vormgeving in Sint-Lucas Antwerpen. In die tijd stonden tekenprogramma’s op ‘Macs’ nog in hun kinderschoenen, dus lag de focus op het conceptuele aspect. Gevolg: dat pas ik nog steeds in al mijn concepten toe.

Waarom heb je 10 jaar geleden Roomblush opgestart? 

Na 8 jaar mede-zaakvoerder te zijn in een design agency, was ik op zoek naar de link met interieur. In deze periode verloren mijn man en ik daarbij ook ons dochtertje Anouk 2 dagen na haar geboorte. Onze wereld stond op zijn kop. Ik had nood aan een nieuw avontuur waar ik mij in kon vastbijten. Voor dit nieuwe avontuur liet ik me inspireren door Ferm Living, een Scandinavisch merk met een prikkelende aanpak. Hier voegde ik mijn Vlaamse invloeden aan toe, en zo ontstond Roomblush.

Vanwaar de naam ‘Roomblush’? 

De naam bestaat uit 2 Engelse woorden: room wat uiteraard staat voor kamer, en blush, zoals in make-up. Samen vormt het Roomblush, een ware make-up beurt voor je muur! Ik ben zelf nog altijd heel tevreden met deze naam 😊.

Safari 

Wat heb je geleerd uit jouw Roomblush-verhaal? 

Dat authenticiteit voorop staat. Het merk groeide énorm toen ik mama’s op Instagram – die nu influencers heten – aansprak om in ruil voor een aantal behangrollen een paar mooie foto’s te publiceren van het resultaat. De content was niet perfect, en net daarom zo echt en toegankelijk. Dat sloeg erg aan bij hun volgers.

Het was ook budgettair voor mij interessant: terwijl ik voordien een enorme hap uit mijn budget voor studiofotografie moest neerleggen, kon ik nu aan een lagere kost ook content verkrijgen. Win-win voor zowel mezelf, als de mama’s en hun kids die een prachtig nieuw kamertje kregen. Dat is het punt waarop we heel snel begonnen te groeien.

 

Wat zijn jouw 3 favoriete Roomblush prints van het moment? 

Ik heb nog steeds een zwak voor Ours, ParisParis en – van de nieuwe collectie – Forest Animals.

ParisParis

 

Hoe kijk je terug op jouw Roomblush verhaal?

Het was een hele positieve, leerrijke en leuke periode in mijn leven. Mijn kids waren toen nog jonger en kregen om de 4 maanden een nieuwe muur (lacht). We moesten natuurlijk het nieuwe behang uittesten! Ik ben trots dat we toen als Vlaams merk toch een aantal mooie stippen op de online wereldkaart hebben kunnen plaatsen en ik ben heel dankbaar dat Roomblush in dezelfde geest verder gezet wordt!

Wat waren jouw mooiste momenten gedurende 10 jaar Roomblush? 

De lancering van Ours, Jungle en Flora. Dat moment was de max, want de reacties waren toen geweldig. De lancering werd massaal gedeeld en toen voelde ik énorm de kracht van een online brand en community.

 Ours

 

Welke leerervaring(en) vanuit Roomblush pas je vandaag nog toe op jouw nieuw project?

De authentieke content, één verhaal brengen en ook durven bijsturen als dat nodig lijkt.

Hoe draagt Roomblush bij aan jouw nieuwe verhaal, Sundae? 

Het blijft een warm gevoel en is een project waar ik met trots over vertel als ik ga pitchen bij nieuwe klanten. Zo kies ik voor Sundae ook nog steevast voor Roomblush behangpapier in de kinderkamer.

Animals in Frames

Wat wens je het Roomblush team toe? 

Dat er nog veel stippen op de online wereldkaart mogen bijkomen!

Deze artikels interesseren je misschien ook

Ontdek het verbluffende resultaat van onze samenwerking met Sundae

Ontdek het verbluffende resultaat van onze samenwerking met Sundae

Schitterend nieuws! Roomblush koos voor een samenwerking met Sundae. We hadden de eer om de Sundae 2.0 woning met magnifiek behangpapier te voorzien. Hou je klaar voor de onthulling van de resultaten... Spannend!

Lees meer about Ontdek het verbluffende resultaat van onze samenwerking met Sundae
Een speelse accentmuur in de keuken

Een speelse accentmuur in de keuken

Wil je jouw keuken graag een kleurrijk of speels accent geven?Voor de volwassen en kleinere chefs geven we drie tips om je keuken op te fleuren met behang.👩‍🍳👨‍🍳

Lees meer about Een speelse accentmuur in de keuken
close