Mix & Match

Mix & Match

’t is goed wonen in Gent. Zo goed dat Griet en Maarten er zich zonder twijfel settelden na hun studies. In 2014 konden ze een opgeknapte rijwoning op de kop tikken waar ze volop genieten van het stadsleven samen met dochtertje Frida en kat Morris. Welkom in hun leefwereld van bewuste keuzes, plantenliefde en fraaie doe-het-zelfprojecten!

(artikel ism @sundae.be via www.sundae.be)

https://www.sundae.be/sites/default/files/2021-01/dsc_7650.jpg


Griet en Maarten leerden elkaar kennen tijdens hun studies in de Arteveldestad en zijn er net als velen ‘blijven plakken’. Na een bezoek aan een woning vlak bij Gent-Dampoort twijfelden ze niet te lang, want zoals dat gaat in een grootstad moest het allemaal snel gebeuren.

Het compromis was in een weekendje geregeld. “We hadden voordien veel oude panden bezocht waar nog een hoop werk aan was en dat zagen we niet echt zitten. Toen we ons huis vonden was het net helemaal gerenoveerd en moesten we eigenlijk enkel de keuken vernieuwen. Dat was voor ons een ideaal scenario”, vertelt Griet.

Met de hulp van enkele handige familieleden tekenden Griet en Maarten hun keuken op maat uit. Waardoor die perfect aansluit bij de eet- en woonkamer. De gepolierde betonvloer op het volledige gelijkvloers werd behouden. Boven vinden we de badkamer, de "master bedroom" en de slaapkamer van dochtertje Frida. 

Behangpapier: Roomblush Leopard Multi – Schommelstoel: Tweedehands - Groene rekjes: La redoute  - Rotan spiegeltje: Kidsdepot - Tapijt: Tapis Petit

Voor het tweede wondertje dat Griet en Maarten in februari verwachten, is er ook nog een babykamer in de maak. Daar leeft de mama zich met plezier op uit, al gaat Griet wel bewust om met haar aankopen: “Ik vind het belangrijk om stil te staan bij wat ik koop. Ik probeer te focussen op de essentials en zal eerder kiezen voor duurzame spullen zoals houten speelgoed.” Die liefde voor sustainable living en de natuur weerspiegelt in het interieur. Dierenprints, decoratie in junglethema en een mix van kamerplanten zetten de toon. 

Bed: IKEA – Kast met leren handvatjes: IKEA (zelf samengesteld) - Muurtapijtje tijger: OYOY Living Design – Tapijt: Ferm Living – Rekje: String – Lamp: Bloomingville – Gordijnen: Heytens - Wandrekje: String - Muizenlampje: Seletti - Rond tapijtje: Bloomingville - Schommelstoel: replica via Designerchairs24

Deze artikels interesseren je misschien ook

Slaapkamer Styling

Slaapkamer Styling

Een eigen plekje in huis waar je tot rust komt, creëer je met dit fijne behang.Check enkele sfeerfoto's hieronder.

Lees meer about Slaapkamer Styling
Leuke DIY make-over

Leuke DIY make-over

Online vond ik een heel leuk fris behang van Roomblush. Een mooi behangmerk kenmerkend door zijn frisse grafische printjes. Ik vind deze stijl Scandinavisch aanvoelen, en dat is precies de stijl waar ik ook van hou!

Lees meer about Leuke DIY make-over
close