{{ product }} is toegevoegd aan {{ cart_link }}. Voel je vrij om {{ continue_link }} of {{ checkout_link }}. winkelwagen verder te winkelen af te rekenen

Blog

Roommmblush paaskoekjes!

Roommmblush paaskoekjes!

Het is bijna paasvakantie en wij zijn al in de paassfeer. Beleef een leuke namiddag, met een lekker resultaat. Bak deze lekkere Roomblush paaskoekjes samen met de kinderen en krijg blije gezichtjes te zien :).

 

Ingrediënten:
- 1 ei
- 125 gr fijne kristalsuiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 125 gr boter
- 250 gr bloem

Bereiding:
1. Neem een elektrische mixer en klop het ei samen met de suiker tot één mengsel. Blijf het mengsel opkloppen totdat alle suiker is opgelost en het een witte kleur heeft.

2. Voeg de bloem toe en meng het onder het suiker-ei mengsel tot een korrelig geheel.

3. Voeg daarna de boter toe en meng het traag, maar zeker tot een mooi, glad koekjesdeeg. Omdat er geen melk of water wordt toegevoegd aan het deeg, is het deeg droog en duurt het een tijdje voordat de bloem de boter gaat opnemen. Dus blijven kneden totdat het deeg wat “nat” aanvoelt.

4. Wikkel het koekjesdeeg in een plastiekfolie en laat het minimum een halfuurtje rusten in de koelkast.

5. Rol het deeg uit en duw met figuren de koekjesvormen uit.

6. Bak de koekjes minstens een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Koekjes van 1 cm dik laat je 20 minuten bakken. Houd de koekjes in het oog zodat ze niet te bruin worden.

7. Laat de koekjes na het bakken goed afkoelen en daarna kunnen ze versiert worden met glazuur, suikerparels, … .

 

Smakelijk !